ANKARADA ŞEHİRLER ARASI YOLDA İLERLEYEN YOLCU OTOBÜSLERİNE KURSUN,

Edinilen bilgiye göre olay, başkente 60 kilometre mesafe kala gerçekleşti. Ankara istikametinde seyreden 4 otobüsün çeşitli yerlerine kurşun isabet etti. Bir otobüsün camı parçalandı, diğer otobüslerin camlarında ise çatlaklar meydana geldi.

Yolcuların bir kısmı araçlardan inerken, bir kısmı da oturdukları yerde yaşadıkları şoku atlatmaya çalıştı. Bir patlama sesi duyduklarını belirten bazı yolcular, pencerelere taş çarptığını sandıklarını dile getirdi. Bir yolcu, birçok otobüsün yol kenarında durduğunu gördüklerini ve inip baktıkları zaman taş değil kurşun izlerine rastladıklarını aktardı. Başka bir yolcu ise, "Çift cam olması nedeniyle kurşun birini parçaladı, diğerine takıldı. Yoksa daha kötü sonuçlar olabilirdi. Karanlık olması sebebiyle kimseyi göremedik" dedi.

İnceleme yapan jandarma ekipleri, hasar gören camların fotoğraflarını çekti. Tutanak tutulmasının ardından otobüsler yolcularıyla beraber olay yerinden ayrıldı. Kurşunlamaya, bölgede gece avlanmaya çıkan avcıların sebep olabileceği iddia edild.

Ankara'da otobüsler kurşunlandı
Ankara-İstanbul otoyolundan Ankara merkez istikamete seyir halinde bulunan 4 şehirlerarası otobüse kurşun isabet etti.
19 Ocak 2011, 10:31

Ankara-İstanbul otoyolundan Ankara merkez istikamete seyir halinde bulunan 4 şehirlerarası otobüse kurşun isabet etti. Kimliği belirsiz kişi yada kişilerce gerçekleştirilen olayın ardından jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı arama başlattı. Camları patlayan otobüslerin içerisindeki yolcular büyük panik yaşarken, olayı gerçekleştiren kişi yada kişilerin yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Ankara-İstanbul otoyolundan Ankara merkez istikamete seyir halinde bulunan 4 adet şehirlerarası otobüs, merkeze 60 kilometre kala kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından kurşunlandı. Kurşunların hedefi olan otobüslerin camları patlarken, korku içerisinde yollarına devam eden otobüs sürücüleri olayın gerçekleştiği bölgeden yaklaşık 10 kilometre ileride durarak durumu jandarma ekiplerine haber verdiler. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı arama başlatırken, otoban üzerinde park ettirilen otobüsler askerler tarafından güvenlik şeridi altına alındı. Büyük panik yaşayan yolcular korku dolu gözlerle yaşadıklarını jandarma ekiplerine anlattılar.

Alınan ifadelerin ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatan jandarma ekipleri, olayı gerçekleştiren kişi yada kişilerin yakalanması için çalışmalarına başladı. Kurşun isabet etmesi sonucu camları patlayan otobüsteki yolcuların jandarma ekipleri tarafından ifadesi alındı. Yolcuların ifadesinin alınmasının ardından otobüsler tekrar yollarına devam etti. Korku dolu gözlerle olayı anlatan yolcular, ilk olarak otobüse taş atıldığını zannettiklerini söylediler. Patlayan camı kontrol ettikten sonra taş yerine kurşun olduğunu anladıklarını söyleyen yolcular, bir süre daha hareket ettikten sonra diğer otobüslerin yol kenarında park halinde bulunduğu ve diğer otobüslere de kurşun isabet ettiğini gördüklerini söylediler.

Yapılan saldırının terör saldırısı olduğunu iddia eden yolcular, uzun süre bekletildikleri için yetkililere sitemde bulundular. Jandarma ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar devam ediyor.