MARMARİSTE OTOBÜS YANGINI METRO TURİZM

Marmaris seferi yapan yolcu otobüsünde hareket halindeyken çıkan yangında yolcular son anda kurtuldu. Yolcuların inmesinden hemen sonra alev topuna dönen otobüsteki yangınla ilglii soruşturma başlatıldı.

İstanbul’dan aldığı 50 yolcuyu Marmaris’e getirmek üzere dün yola çıkan yolcu otobüsü, bugün saat 07.00 sıralarında Aydın-Muğla Karayolu’nun 52’nci kilometresinde bir anda alev aldı. Şoför, otobüsü yol kenarında durdurup muavinlerin yardımıyla bir çoğu uyuyan yolcuları uyandırdı ve aşağıya indirdi. Otobüsün sigorta panelindeki kısa devre nedeniyle çıktığı belirtilen yangından son anda kurtulan 50 yolcudan yaralanan olmazken, bagajları ise otobüsle birlikte kül oldu.

Büyük panik yaşayan yolcular, firmasının kendilerine tahsis ettiği başka bir otobüsle Marmaris’e getirildi. Firma tarafından mağdur edildiklerini ileri süren yolcular, "Ne olduğunu anlamadan uyanıp otobüsten çıkmamız 30 saniyelik bir olaydı. Hepimiz otobüsten çıkıp yola doğru kaçtık. Daha sonra otobüs büyük bir alev topuna döndü. Yangında hayatımızı kurtarmanın telaşıyla bagajlarımıza dokunamadık. Bütün bagajlarımız kül oldu. Şu anda otobüsten inerken alabildiğimiz el bagajlarımız dışında hiçbir şeyimiz yok. Bizi olay yerinden Marmaris’e getirdikleri araç da çok kötüydü. Zaten olayın şokundayız. Bir de o kadar eski bir araçla buraya geldik. Hepimiz bitkiniz. Burada mağduriyetimizi karşılamak adına bizlere kişi başı 500 lira para ödediler. Bagajlarımızın karşılığı olan paraları ne zaman alacağımız belli değil" ortak görüşünü dile getirdi.

Firmanın Marmaris’teki yetkililerinden Kenan Seven, "Böyle bir durumun oluşmasından ötürü firma olarak çok üzgünüz. Yangında can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir. İtfaiyenin verdiği bilgiye göre yangın sigorta panelinde oluşan kısa devre sonucu çıkmış. Maddi olarak hasarımız büyük. Ancak mağdur vatandaşlarımızı daha fazla mağdur etmemek adına sigortadan paralarını almalarını beklemeden kişi başı 500 TL’lik bir ödeme yaparak onların da mağduriyetini bir nebze olsun azaltmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız daha sonrasında yanan bagajlarının bedellerini sigorta aracılığı ile karşılayacaklar" dedi.

Marmaris otogarında firma tarafından verilen parayı alan otobüs yolcular, yine firmaya ait başka bir otobüsle kalacakları otellere bırakıldı.